Életünk négyes(b)en

Mindennapjainkról - hogy az apró örömök (és bánatok) ne merüljenek feledésbe :)

Fénykép0238.jpg 
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Így fejlődtek 2 éves korig

Hozzászólások

  • Csöppke: Wow, nagyon szépen rajzol Levi!!! :) (2013.04.10. 08:38) 136. Téli-tavaszi termés
  • Timocska_: Háááát, ez nagyon ismerős! :-) Egyszer majdcsak elmúlik, addig meg kitartás nekünk! :-) (2013.03.03. 06:58) 128. Hiszti van....
  • tenkata: Nem hiszem el, hogy már egy éves a kismanó! (És még nem is találkoztunk vele... :((( ) Isten éltes... (2012.11.19. 13:31) 106. Egy év
  • nlia: Szia! Hogy vagytok? Remélem már el is felejtettétek a kiütéseket és a lázat! Puszi Nektek (2012.08.25. 22:13) 103. Gyógyulgat
  • EmmaAnna: Nagyon ügyi! Nálunk az extra apró dolgoknak van egy külön apróságos doboz, azzal ha Maja is ott va... (2012.05.27. 21:43) 87. Mászik a baba
  • Utolsó 20

























































99. Csongor 10 hónapos

2012.08.07. 00:48 - edinahatle

Címkék: szoptatás fotók hozzátáplálás adatos csongor tudományok alvós fogas kérdések

Néhány napja 10 hónapos lett a mi kis felfedezőnk. Védőnőnél mostanában nem voltunk, így aztán pontos méreteket nem tudok közölni, magassága kb. 73-74 cm, súlya olyan 8900 g körül lehet.

csongi10.jpg

Roppant elfoglalt kis fickó, egyfolytában jön-megy a lakásban, hihetetlen sebességgel csattogtatja a tenyereit. Apa csak kicsi csigának becézi, mert egyfolytában húzza maga után a nyálcsíkot :D De hogy ne csak úgy sorjázzuk az infókat, nézzük, hogy állunk az egyes dolgokkal.

Alvás

A nappali alvások eddigi rendszere összeomolni látszik, hol egy hosszabbat alszik, hol két közepeset, de olyan is előfordul, hogy három rövidet. Fogalmam sincs, hogy mitől lehet ez. Megindult volna az átállás egy alvásra? Ilyen korán? Vagy épp a tesó itthonléte miatti viszonylagos folyamatos nyüzsi miatt? Vagy a meleg? Mindegy, elhatároztam, hogy nem idegesítem magam, majd csak kiforrja magát a dolog. Éjszaka továbbra sincs nagy gond, ha fel is ébred néhanapján egy-egy rövid szopira éjfél előtt, utána simán vissza tudom tenni az ágyába, és durmol tovább reggelig. :)

Evés

Határozottan nőtt az érdeklődése a szilárd étkek iránt, bár tetemes mennyiséget továbbra sem fogyaszt belőle. Mivel a tejen, tejfölön/tejszínen és a tojásfehérjén kívül már szinte mindent ehet (leszámítva persze a aprómagvasokat, a dióféléket és egyéb allergizáló nyalánkságokat) már nem bajlódok a külön főzögetéssel: a mi ételeinkből pecázok neki dolgokat, és láss csodát: jobban élvezi, mint a minimális fűszerezésű, pépes és valljuk be, íztelen babakaját. Inni még mindig nem nagyon akar anyatejen kívül semmit, néha bohóckodik egy kicsit a vízzel, lenyel pár kortyot, de ennyi. Így aztán nem meglepő, hogy még mindig igen gyakran szopizik.

Fogzás

Három gyönyörű kis fogacskával büszkélkedhet, és annyira örül nekik, hogy időnként harap..... Már nagyon dudorodik a bal felső 1-es is az ínye alatt, szóval lassan várható a negyedik is.

Mozgás

Mászásban kiváló, bútorokba (vagy épp szülői lábakba) kapaszkodva hipp-hopp feláll, és már kezd arra is rájönni, hogy nem muszáj lábujjhegyen toporogni, akár használhatja az egész tappancsát is :) Ügyesen végigtotyog a bútorok mellett oldalazva. Az ágyra már egészen könnyedén felmászik, a kanapé még kemény dió, mert az picit magasabb... Állásból vissza tud ereszkedni ülő helyzetbe --- értsd: leengedi magát addig, míg a kezeivel még tud kapaszkodni, majd rövid gondolkodás után szépen fenékre huppan. Ez csak akkor ciki, ha épp egy ottfelejtett építőkockára sikerül érkezni... A napokban már próbálkozott azzal is, hogy a kanapénál állva az egyik kezével áttámasszon az asztalra, majd óvatosan teljes testével átforduljon az asztalhoz. Egyelőre még csak az egymáshoz nagyon közel eső bútordaraboknál meri megcsinálni, nyújtózkodni még nem mer.

Egyebek és tudományok

Pakol. Szét. Mindent. Az egész lakásban. Kedvence a fehérneműs fiókom, így időnként lépten-nyomon a bugyijaimba, melltartóimba és zoknijaimba lehet botlani a lakásban.Imádja a szekrényeket is nyitogatni (már amelyiket tudja), az ágyneműinket is napjában kétszer tuszkolom vissza a szekrénybe:)

pakolos.jpg

Mindenféle tárggyal szívesen játszik, tipikus kedvenc az üres flakon, a befőttes üvegek teteje, továbbá mindennemű lábbeli.

vagany_2.jpg

Imád azzal kísérletezni, hogy a különböző tárgyak milyen zajt csapnak, ha földhöz vágják őket. Mindezt édes gagyogással és sikongatással fűszerezi :)  Szeret hintázni, és  a homokozóban teljes beleéléssel tudja vizsgálgatni a homok mibenlétét. Reklám (szignál) függő, rázza a fenekét, ha zenét hall, és rengeteget mosolyog. Szeret bújni és birkózni, igazi kis boldogságcsomag :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://negyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr914698863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása