Életünk négyes(b)en

Mindennapjainkról - hogy az apró örömök (és bánatok) ne merüljenek feledésbe :)

Fénykép0238.jpg 
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Így fejlődtek 2 éves korig

Hozzászólások

  • Csöppke: Wow, nagyon szépen rajzol Levi!!! :) (2013.04.10. 08:38) 136. Téli-tavaszi termés
  • Timocska_: Háááát, ez nagyon ismerős! :-) Egyszer majdcsak elmúlik, addig meg kitartás nekünk! :-) (2013.03.03. 06:58) 128. Hiszti van....
  • tenkata: Nem hiszem el, hogy már egy éves a kismanó! (És még nem is találkoztunk vele... :((( ) Isten éltes... (2012.11.19. 13:31) 106. Egy év
  • nlia: Szia! Hogy vagytok? Remélem már el is felejtettétek a kiütéseket és a lázat! Puszi Nektek (2012.08.25. 22:13) 103. Gyógyulgat
  • EmmaAnna: Nagyon ügyi! Nálunk az extra apró dolgoknak van egy külön apróságos doboz, azzal ha Maja is ott va... (2012.05.27. 21:43) 87. Mászik a baba
  • Utolsó 20

























































142. Tizenkilenc hónap

2013.05.02. 06:50 - edinahatle

Címkék: szoptatás fotók játékok adatos csongor tudományok alvós fogas kérdések apa és fia csintalanságok csongor beszelokeje

A másfél éves bejegyzés megírását a Nagy Családi Betegeskedés miatt egyre csak halogattam, míg végül tegnap betöltötte minimanónk a 19 hónapot. Következzen hát néhány gondolat Róla :) :

- Megy, vagy legalábbis menne egyfolytában. Többnyire csak úgy bele a vak világba, tehát a hatékony gyalogos sétát, amikor is záros határidőn belül eljutunk A-ból B-be, még nem lehet vele tenni. De szerencsére jól viseli még a babakocsit is, maximum beüléskor ad picit hangot csalódottságának, de hamar megbékél, és csendben nézelődik.page.jpg- Séta közben már aktívan figyeli a környezetet, kiszúrja a fűben csendben élelmet kereső rigókat, az égen csíkot húzó repcsiket, a holdat, és persze nagy figyelmet élveznek a mindenféle szirénázó autók is.

- Igazi fiú: hosszasan bámulja a közeli építkezésen levő óriásdarut, a kukásautó is nagy sztár, a múltkor pedig húsz percen keresztül figyeltük az utcában dolgozó kátyúzó munkásokat, dacára minden kátrányszagnak és zajártalomnak...

- Imád lépcsőzni, ahol van korlát vagy fal a lépcső mellett, ott felfelé már egyedül is tud lépkedni.

- Pakolásmámiás.... Kedvenc elfoglaltságai közé tartozik az alsó könyvespolcon való matatás: ilyenkor a könyveket egyenként elcipeli a lakás egy távolabb eső pontjára, és már megy is a következőért. Továbbra is imádja a konyhai fiókok tartalmát szertehordozni a lakásban....

- "Segít" a takarításban, porszívómániás (a legjobb, mikor porszívózás közben kikapcsolja a készüléket...), zsebkendővel vagy óvatlan pillanatban elcsent popsitörlővel port töröl. Beágyazáskor szorgalmasan adogatja a díszpárnákat.

- Kérésre ügyesen megkeres és odahoz tárgyakat, ami roppant hasznos, mivel folyton eltünteti a távirányítót.

- Az autónkat kiszúrja a többi közül, lelkesen mutogat rá, akárhol pillantja is meg.

- A bátyjával továbbra is nagy a szerelem, nagyokat hancúroznak együtt, és persze sokmindent elles tőle --- jót is, rosszat is....

- Egyre apásabb, ha Apa itthon van, sokat megy utána, lelkesen figyeli, ahogy az erkélyen matat az ültetvényünkkel, vagy épp odakucorodik az ölébe, és úgy hallgatnak zenét. Jó nézni őket :)

- Elérkezett a szégyenlős korszak: ha találkozunk valakivel, többnyire  félig lehajtott fejjel "elbújik" előle, ha épp a közelben vagyok, ilyenkor belefúrja az arcát a lábamba, aztán egy-két perc elteltével végül felenged.

- Imád csúszdázni, hintázni , homokozni és libikókázni.

- Mostanában (mióta beköszöntött a jó idő, és sokat vagyunk a szabadban) a játékait "mellőzi", illetve klasszikus értelemben nem játszik velük, csak pakolássza őket, kivételt ez alól talán a formabedobó és a mágneses rajztábla képez. Viszont imádja a mesekönyveket lapozgatni, élénk hablatyolással mutogat közben a képekre.

- Nagyon szeret labdázni, hosszasan és ügyesen rúgja és kergeti a labdát, ha lent vagyunk játszani.

- Evés: kb. egy hete egyfolytában eszik, valószínűleg most pótolja be a betegeskedés alatt elmaradt evéseket. Reggel közös, szertartásos müzlievés van, tízóraira joghurt vagy gyümölcs, ebédre főtt étel, szerencsére nagyjából mindent megeszik. Uzsonnára többnyire séta közben majszol el egy kiflit, pogácsát, akármit a babakocsiban, vacsira pedig általában szendvicset kap.

- Beszéd: nem sieti el a beszédtanulást, az már biztos. Folyamatosan hablatyol a saját kis nyelvén, amúgy pedig mutogatással, kifejező nyögésekkel és gesztikulációval teljesen jól megérteti magát - minek is fárassza magát a beszéddel, nem igaz...?

cs_szokincs.jpg

- Ivás: sajnos még mindig nagyon keveset iszik, de nem adom fel, egyfolytában kínálgatom, próbálgatjuk a különféle innivalókat, mert jó lenne, ha a nyári kánikula előtt végre rákapna a dolog ízére.

- Szopi: még mindig mániákusan ragaszkodik a cicihez. A betegség alatt persze nagyon jó volt, hogy az anyatejet legalább elfogadta, adtam is neki, amikor csak kérte. Hát most ennek isszuk meg a levét, mert túlságosan hozzászokott a jóhoz. Pedig én már lassan boldogan abbahagynám --- nem lesz könnyű, az már egyszer biztos.

- Akaratos. Kiabálva tud hisztizni, ha valami nem jön össze, vagy valami áhított dolgot nem kap meg moströgtöndeazonnal. Dühében csapkod, vagy ha ölben van, "fejelget", azaz a fejét nekiütögeti a mellkasunknak. Egy igazi kis méregzsák.

- Alvás: Nappal 2-3 órát alszik, éjjel pedig 10-11-et. A nappali alvása nyugodt, éjszaka viszont a kórház óta újra sokszor ébred. Az utóbbi egy hétben kriminális éjszakáink voltak, rengeteg ébredéssel, kiabálós sírással, 1-2 órás éjszakai "klubbozásokkal". Tanácstalanok vagyunk, nem igazán tudjuk, mivel teszünk jót, hogyan tudnánk elérni, hogy újra nyugodt, maximum 2 ébredéses és rögtön-visszaalvós éjszakáink legyenek.

- Végül a számadatok:

Magasság: 80 cm

Súly: 10100 gramm

Fogak száma: 12

Cipőméret: 20

A bejegyzés trackback címe:

https://negyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr265260748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása