Életünk négyes(b)en

Mindennapjainkról - hogy az apró örömök (és bánatok) ne merüljenek feledésbe :)

Fénykép0238.jpg 
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Így fejlődtek 2 éves korig

Hozzászólások

  • Csöppke: Wow, nagyon szépen rajzol Levi!!! :) (2013.04.10. 08:38) 136. Téli-tavaszi termés
  • Timocska_: Háááát, ez nagyon ismerős! :-) Egyszer majdcsak elmúlik, addig meg kitartás nekünk! :-) (2013.03.03. 06:58) 128. Hiszti van....
  • tenkata: Nem hiszem el, hogy már egy éves a kismanó! (És még nem is találkoztunk vele... :((( ) Isten éltes... (2012.11.19. 13:31) 106. Egy év
  • nlia: Szia! Hogy vagytok? Remélem már el is felejtettétek a kiütéseket és a lázat! Puszi Nektek (2012.08.25. 22:13) 103. Gyógyulgat
  • EmmaAnna: Nagyon ügyi! Nálunk az extra apró dolgoknak van egy külön apróságos doboz, azzal ha Maja is ott va... (2012.05.27. 21:43) 87. Mászik a baba
  • Utolsó 20

























































158. Kettő

2013.10.13. 15:05 - edinahatle

Címkék: szoptatás fotók bölcsi adatos csongor tudományok alvós fogas kérdések csongormondandó

Csongor baba lassan már két hete nem baba, hanem komoly, kétéves fiatalember. Vidám, kiegyensúlyozott, szeretetre éhes és nagyon szeretnivaló kisember lett belőle, akiről mindenki azt mondja, egy az egyben olyan, mint a bátyja, pedig dehogyis. :) Külsőleg is és természetre is csupán annyira hasonítanak egymásra, mint bármelyik másik testvérpár.

Csongor külsőre talán kicsit többet hozott anyai ágról, legalábbis már nem minden egyes vonásában indigóztuk az apukájáról :) Természetre viszont, azt kell, hogy mondjam, az apja nyugodtságát örökölte.

csongorketto.jpg

Imád molyolni, képes órákon keresztül pakolgatni, golyókat gurigatni, autókat tologatni, sokszor akár egyedül is, de azért szereti, ha valaki (=Levi) vele molyol. Az örök kedvenc labdázás és autózás mellett egyre többet kirakózik, duplózik / legózik, szereti a horgászós játékokat is, és egyre jobban érdekli a rajzolás-firkálás és a gyurmázás is.

Rajongásig imádja a bátyját, amikor együtt vannak, csodálva figyeli minden lépését, ugyanazt szeretné játszani, ugyanúgy akar ugrálni, bolondozni, enni-inni, stb., mint Levente. Levi ezt többnyire jól fogadja, de amikor épp sok neki, akkor azért adódnak visítással / kiabálással kísért viták, mint a legtöbb testvérpár esetében.

Huncut manó, a maga módján már próbál viccelődni. A mesék főcímzenéjére imádnivaló táncot lejt, és élvezettel lesi a hatást. Ahol csak lehet, bebújik a szekrényekbe - itthon, vagy épp az uszodai öltözőben, miközben a tesó edzésre készülődik... :)

Egyre többet sétál a saját lábán, szerencsére egyre nagyobb fegyelemmel, így aztán lassan, fokozatosan elhagyhatjuk majd a babakocsit. Lépcsőn már ügyesen közlekedik egyedül is, bár a váltott lábas lépcsőzés még nem megy.

Beszél. BESZÉL :) Még pár héttel ezelőtt sem gondoltam volna, hogy így belelendül. rengeteg szót használ már, még többet ismétel utánunk. Igénye van már arra, hogy elmesélje a kis élete történéseit, és nagyon édes, mikor "beszéd" közben a még nem használt szavakat, dolgokat élénk gesztikulációval és beszédes pillantásokkal próbálja kifejezni.

Az étvágya általában nagyon jó, bár néha szeszélyből, vagy épp rosszkedv vagy betegség miatt csak ímmel-ámmal nyúl az ételhez, de aztán később behozza :) Szerencsére nem válogatós, mindent jóízűen megeszik. Nagy kedvenc a tudóóó (=túró rudi) és az epresz, vagyis a joghurt, legyen az bármilyen ízű és az alma :)

Az alvókája hullámzó, bár ez most épp nem a legmegfelelőbb időszak ahhoz, hogy általános megállapításokat tegyünk az alvási szokásairól. Nemrég ugyanis szétszereltük a kiságyat, és az új ágyat bizony még szokni kell. A bölcsit is elkezdtük, és, ahogy ez várható volt, a max. egyszeri ébredésből újra visszaestünk a többszöri, nagyon szopizós, nagyon bújni akarós alvásokhoz. De ez is egy időszak, remélem, hamar túlesünk rajta, és újra nyugodt(abb) éjszakáink lesznek. Nappal egyszer alszik másfél-két órát, amiből időnként aztán három is lesz.

És ha már szopizás: igen, még mindig szopizik. Éjjel és a reggeli és délutáni ébredésnél kéri és nagyon is igényli, napközben már egész könnyen lebeszélhető róla.

Szobatisztaság terén nem sok fejleményről tudok beszámolni. Kakilás közben továbbra is elvonul valahova, függöny vagy bútor mögé, és az eredményről legtöbbször már értesít.... :) Az is előfordult már néhányszor, hogy pisilés után is szólt, de sem a bili, sem a WC iránt egyelőre nem mutat nagy érdeklődést.

Nagyon határozott kis egyéniség, akaratból is jutott neki bőven, és persze ha az akaratának határt szabunk, abból időnként hiszti lesz, olyan igazi, visítós, földre leülős/lefekvős, krokodilkönnyes. Mivel nagyon tud ragaszkodni az eredeti elképzeléseihez, nehéz ilyenkor kizökkenteni, elterelni a figyelmét, sőt "lekenyerezni" is ritkán lehet... Azért eddig még mindig sikerült valahogy megoldani. :)

És végül álljanak itt az aktuális számadatok:

Magasság: 85 cm

Súly: 11150 gramm

Fogak száma: 18

Cipőméret: 21

A bejegyzés trackback címe:

https://negyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr425566505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása